nuffnang

Kg. Pagi


Kami tiba di Kg Pagi pada kira-kira jam 12 tengahari. Kami berhenti di sini untuk makan tengahari serta solat zohor di masjid  Kg Pagi. Disini kami mendapat maklumat bahawa satu jalan darat sedang dibina untuk menghubungi Kg pagi ini dengan Kuala Tahan. Jalan tersebut dijangka siap pada tahun 2012.

Bangunan baru sekolah Kg. Pagi

gerai di tepi jeti Sg Tembeling

Di sini terdapat sebuah sekolah rendah. Bangunan tambahan yabg baru telah siap di bina. yang menariknya hanya terdapat 30 orang murid bersekolah disini. Jumlah 30 orang itu adalah dari darjah 1 hingga 6. Bangunan lama sekolah boleh jadi stor je lah!!

Pengangkutan utama bagi menghubungi Kg. Pagi dan dunia luar adalah bot. Kami sempat melihat bagaimana enam ekor kambing di bawa ke sini melalui bot. Sungguh mencabar!!

Kambing yang dibawa dengan bot.


Selain itu terdapat kedai runcit dikg Pagi ini. Orang-orang asal juga datang ke sini untuk mendapatkan bekalan bahan asas seperti beras, gula, tepung dll.
Penumpang di Jeti Kg. Pagi

Orang asal selepas membeli belah barang asas.

Kami juga sempat meneliti beberapa aktiviti masyarakat yang akan di adakan di sini. aktiviti tersebut amat menarik. Amat beruntung jika kami dapat menyertainya atau sekadar jadi pemerhati!!

Bersyair memudik sungai!


perh!! pelbagai acara yang ada. sangat mengujakan kami serta anak-anak!!

No comments:

Post a Comment

nuffnang

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails